Anthriscus Captain Black Bellamy - BELL (Sjörövarkullen)

f. 2005-02-27 

Bell en hanhund som tar livet lite mer på allvar(jämfört med den lite barnsligare Spot som är hans bror).  Han älskar att träna, jakt i första hand men också lydnad. Han älskar alla tvåbeningar speciellt om dom ger honom sin kärlek då vill pussandet aldrig ta slut. Han har en lust och en fart där det  gäller att hänga med, och att vara till lags är något han gillar skarpt.

Två raka ettor i Ökl i  Danmark tog han våren 2008.

Mitt Själland 20080510  Domare Lars Mertz

Helhets intryck:  Arbetar i ett gott tempo provet igenom, är en effektiv och god viltfinnare.

 Nord Själland 20080518 (en domare jag inte kan tyda namnet på)

Helhets intryck: En god och glad hund, med god fart och stil, löser provet mycket flott

Nu skulle här tränas för Eliten men ibland kommer andra saker mellan vilket gjort att bl a en valpkull på Isa (syster till Bell och Spot) och flytt av gammal mor splittrat träningen så pass mycket att Elitklassen får vänta till förhoppningsvis 2010.  Vi provade på att starta i vinnarklassen när vi var på Bornholm i höstas(-09). Bell gjorde ett mycket bra jobb men det var värre för min del då jag fick för mig att peka åt honom när det skulle skjutas för en  markering på vatten. Precis innan hade det skjutits för en vattendirigering och Bell tog mitt tecken för att få gå vilket inte var så konstigt jag har aldrig pekat ut några markeringar tidigare så varför skulle han förstå detta det var ju mitt tecken till att få gå. Jag hann få stop på honom bara efter en meter men skadan var redan skedd så där rök en himlans massa poäng närmare bestämt 16 av 20.  

Visiten på Bornholm varade i dagarna två där det började med utställning på lördagen. Domare var Filip Johnsson.

Resultat Cert och BIM

Kritik:  Utmärkt typ, huvud med härligt uttryck, utmärkt hals, rygglinje och kors, välvinklat fram och bak, välutvecklad kropp, utmärkta ben och tassar, utmärkta rörelser.

Efter sommaren började jag fundera på att ta upp lydnadsbiten igen, nu var det dags för lydnadsklass III.

Resultatet kom när jag anmälde oss till Lomma BK  20091025

Sittande i grupp:  20,   Platsliggande  16,   Fritt följ vid sidan  32,   Sättande  28,5,   Inkallande med ställande och läggande  36,   Sändande med läggande och inkallning 36,   apportering o hopp över hinder 19,5   Apportering metall 38   Fjärrdirigering 28

Summa:  272p  och ett 1:a pris     

Stamtavla